2018. december 2., vasárnap

Sajtos sült kelbimbó és kelkáposzta

A párolt zöldség mindig is a rémálom kategóriába tartozott, fanyalogva ettem. A neten böngészve döbbentem rá, hogy nem csak a krumplit lehet megsütni. Azóta a zöldségeket gyakran sütöm, finomak, zamatosak és nagyon változatosan fűszerezhetők

Volt itthon egy kis kelbimbóm - nem mirelit! - és kelkáposztám meg találtam a hűtőben egy kis cheddar sajtot, így született ez a finom köret.

Hozzávalók :
Sült oldalassal

két marék nyers kelbimbó
egy fél fej kelkáposzta
5 dkg cheddar sajt - vagy más, ízes kemény sajt
só, őrölt kömény
1-2 evőkanál kacsazsír

A kelbimbót külső levelét leszedtem, a nagyobbakat félbe vágtam. A kelkáposztát torzsájával együtt - mert az tartja egyben a leveleket - cikkekre vágtam.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Fontos, hogy jó meleg legyen, mert csak ekkor sül a zöldség, egyébként csak párolódik.

Egy nagy tepsit kibéleltem sütőpapírral és szétterítettem rajta a zöldségeket. Ügyeljünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz és ne is fedjék egymást. Megsóztam, megszórtam a köménnyel és meglocsoltam kacsazsírral. 15 perc sütés után megnéztem, még kellett neki néhány perc. Figyelni kell, nehogy megégjen.

Amikor gusztusosan megpirult megszórtam a reszelt sajttal és a már kikapcsolt sütőbe annyi időre tettem vissza, míg a sajt ráolvadt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése