2020. március 8., vasárnap

Csirkecomb tejszínes kelkáposzta ágyon

A sült karfiolon felbuzdulva kipróbáltam a kelkáposztát is. Pirított kelkáposztát már főztem, az nagyon finom volt, azóta többen is megcsinálták és dicsérték.
Most viszont sütőben készítettem, csirkecombbal együtt sütve. Így is finom :-)


Hozzávalók :

4 db csirkecomb felső (1/2 kg)
egy közepes fej kelkáposzta (tisztán 75 - 80 dkg)
1 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
őrölt kömény 
sült csirke fűszerkeverék

A csirkecombokat megszórjuk és bedörzsöljük a sült csirke fűszerkeverékkel. Én legjobban az Aldist szeretem. Alaposan beledörzsöljük és legalább 1 órát állni hagyjuk.
Közben a kelkáposztát megtisztítjuk a külső leveleitől, negyedbe vágjuk. Kivágjuk a torzsáját és kb. 2 ujjnyi vastagon felszeleteljük. 
A tejszínt összekeverjük az apróra vágott hagymával, sóval  - kicsit sós legyen, mert ezt kapja majd a káposzta - és sok őrölt köménnyel. Öntsük rá a felcsíkozott kelkáposztára és jól keverjük össze.
Egy mély sütőtálat kenjünk ki vajjal és terítsük el benne a kelkáposztás keveréket. A tetejére tegyük rá a fűszeres csirkecombokat - bőrös részükkel felfelé - , amelyekre egy-egy szelet vajat is teszünk.
Tegyük be a sütőbe és kb. 15 percig süssük 200 fokon. Ha jénai sütőtálat használunk, akkor hideg sütőbe tegyük, hogy a tál szét ne robbanjon. Fém sütőtál esetén melegítsük elő a sütőt.
Ezután fedő vagy fólia alatt süssük 175 fokon kb. 50 percig. Félidőben vegyük le a combokat, keverjük át a káposztát és tegyük vissza a combokat.
Ezután fedő nélkül még süssük 10 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése