Tulajdonképpen lucskos káposzta féleség, csak nem sertéshúsból készült és nincs benne liszt.
Gyönyörű marhalábszárat kaptam, de nem volt kedvem se a pörkölthöz, se a gulyáshoz. Így ez lett belőle :-)
Hozzávalók :
1/2 kg marhalábszár
75-80 dkg fehér káposzta
2 közepes fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál zsír
2-3 babérlevél
1 csokor zsenge kapor
1 kis pohár (175 g) tejföl
só, bors
A szalonnát apró kockákra vágtam. A marhahúst pörkölthöz való méretűre daraboltam, a hagymát is apróra felkockáztam.
Odatettem a zsírt és a szalonnakockákat és kis lángon kisütöttem. Majd hozzáadtam a hagymát, kicsit megsóztam és fedő alatt üvegesre pároltam. Ekkor ment bele a marhahús, Nagy lángon kifehérítettem és hozzátettem a babérlevelet, kicsit sóztam és borsoztam.Amikor elfőtte a levél felöntöttem kb. 2 dl vízzel és kis lángon, fedő alatt 2-2 1/2 óra alatt majdnem teljesen puhára főztem. Ha elfőtte volna a vizet, akkor utána öntöttem. A végén nagyjából lepje el a víz. Ekkor hozzákevertem a kb. 2x2 cm-es darabokra vágott káposztát. Megkóstoltam, hogy kell-e még bele só - nem kellett. Kb. 1/2 óráig együtt főztem, majd mehetett bele a felaprított kapor is, kb. 5 percre.
Ekkor hozzákevertem a tejfölt, a lángot elzártam alatta és fedő alatt állni hagytam még egy negyed órát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése