Kellene valami sajtos-sós nasi !
Már több helyen olvastam, hogy sajtból milyen finomságot sütnek, így én is kipróbáltam. Finom lett, ráadásul kiválóan alkalmas maradék sajtdarabkák felhasználására.
Hozzávalók :
kb. 25 dkg sajt -
fontos, hogy legalább a fele gomolya legyen, ugyanis az nem olvad meg a hő hatására, így lesz tartása. Most gomolyából és goudából csináltam és hozzátettem a maradék brindzát
2 tojás sárgája
1 késhegynyi szódabikarbóna
ízlés szerint fűszer (bors vagy chili vagy cayenne bors, esetleg köménymag, amihez kedvünk van)
A sajtokat a káposztareszelőn (nagy lyukú) lereszeltem, hozzátettem a tojások sárgáját és a fűszereket. Só nem kell bele, mert a sajtok eléggé sósak. Kemény, gyúrható masszává kell összeállnia.
Egy teflon serpenyőt jó alaposan felforrósítottam. A sajtmasszából diónyi gombócokat formáltam, ellapítottam és a serpenyőbe tettem. Egy lapát segítségével csak akkor fordítottam meg, amikor az alja már megpirult, kialakult rajta a kéreg. Ez kb. 2-3 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése