2019. április 13., szombat

Bármire jó pörkölt alap

Sokszor előfordul, hogy nincs időm hosszas főzőcskére, de mégis jó lenne valami finomat enni.
Az ilyen időkre készülve mindig tartok a mélyhűtőben pörkölt alapot.
Ma nagyon szép lapockát kaptam,időm is volt, így csináltam belőle 4 adagot.

Hozzávalók :

1 kg sertés lapocka
2-3 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál zsír
só, bors

A lapockát kis kockákra vágtam, a vöröshagymát az aprítóban finomra vágtam. 
A felforrósított zsírba beletettem a hagymát, megsóztam és lefedtem. A lángot azonnal takarékra tettem. Amikor a hagyma üvegesre dinsztelődött ismét nagyra vettem a lángot és belekevertem a felkockázott húst. Folyamatosan kevergettem míg kifehéredett utána sóztam, borsoztam és fedő alatt, kis lángon pároltam. Amikor a levét elfőtte és kicsit megpirult (pörkölődött) tetten hozzá egy kis vizet és puhára pároltam.

Amikor kihűlt műanyag edényekbe tettem és ment a fagyasztóba.

Nagyon sokféle étel alapja lehet, mert a későbbi fűszerezéstől függ a karaktere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése