Mostanában a Lidlben gyakran kapni nyúlhúst.Most apróhúst vettem, gondoltam csinálok belőle gombás nyulat, de amikor kibontottam láttam, hogy nincs feldarabolva. A gerinc melletti húspászma egyben volt és rajta volt a bordákat borító vékony húsréteg is. 4 ilyen szép darab volt a félkilós csomagban. Na ezt nem darabolom fel döntöttem, hiszen finom göngyölt sültet is lehet belőle csinálni!
Hozzávalók :
1/2 kg nyúlhús
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg chorizo kolbász
1 kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
kacsazsír
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8-K3p48W6h_ZO7lwkK__1RIBxs_LdRiOmcHkDAnJnzUkutRx5ZPue5GZbM_o29d6F2Y1ASJW89BbjSWpPjGgRqfsdVICrpw7H5QIvCSY3d3Spsfv44wz7qFup211oQy9eLmLhk4DRZHL_/s320/IMG_20190412_071019.jpg)
A vékony részére szeletelt chorizo kolbász tettem, betakartam a másik szelettel, majd arra is került néhány szelet kolbász. Végül a két vastagabb részt egymás felé fordítottam és a húshengert cérnával összekötöztem.
Egy kerámia sütőtálba tettem a húst, mellé dobtam a megroppantott fokhagyma gerezdeket és a felnegyedelt vöröshagymát és a maradék szalonnát. Alaposan meglocsoltam kacsazsírral és befedtem alufóliával.
Fólia alatt 160 fokon egy órát sütöttem majd fólia nélkül 180 fokon kb. 15 perc alatt megpirítottam.
Amikor kész lett kivettem a sütőedényből, 15 percig pihentettem majd levettem róla a cérnát. Már ekkor is szépen szeletelhető, de hidegen kimondottam mutatósak a szeletek :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése