Hozzávalók :
1/2 kg csirkemáj
1 fej (tisztán 70-80 dkg) karfiol
2 fej vöröshagyma
20 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
2 tojás
2-3 evőkanál kacsazsír
só, bors, kakukkfű
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3Y7DdtN6C4Pi6vdeERWKQsSl2oJPgVN-CJT-yOejRxp3PvJK2LTSOqAqdcJ5v-VjFudqC4IF10XoyFiTymVIlLEg_kZVzpe0LzoLaXt4Kd7qq2XIobjCII-wc7cptWBsykELHv58B1_c4/s320/IMG_20190424_182953.jpg)
A hagymát félbevágtam majd vékonyan felszeleteltem. A májakat nagyobb darabokra - egy májat 3-4 darabba - vágtam.
A kacsazsíron a hagymát üvegesre dinszteltem. Amikor beletettem a hagymát a forró zsírba megsóztam és lefedtem, majd a lángot mérsékeltem. Így azok is nyugodtan ehetik, akinek az epéjének gondot okoz a sült hagyma.
Beletettem a májat, megborsoztam, hozzáadtam a felaprított zsenge kakukkfű levélkéket - ha nincs kakukkfüved a kertben, akkor jó a szárított is. Érdemes kakukkfüvet tartani akár a konyhaablakban vagy az erkélyen is cserépben. Évelő, nem igényes és nagyon finom az illata is :-)
Gyakran kevergetve addig sütöttem a májat, amíg fakanállal félbevágva a közepe még rózsaszín, de már nem enged levet. Ez kb. 5-6 perc. Megsóztam és hagytam kihűlni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRGzIHXnCiwd4Zbq8Yg4VSsHIwmqQwfwl4vBbtSZb3gYs7ftWv2XCeBKGvCt0VOJTwHRroKoBzTOTKvWrwmkEXvUMNjovoupOcTKsHVJziiDV_LO9ZDyvyh0Ni6A54uG070fVEV6FXQmv2/s320/IMG_20190424_190129.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése