2019. április 6., szombat

Karfiolrizs

Sokat olvastam a karfiolrizsről és mivel szeretem a karfiolt, kipróbáltam. Azóta már sokszor csináltam és nagyon szeretem.
A fűszerezését mindig variálom, ahogy épp a kedvem hozza. Próbálkozzatok ti is bátran !

Hozzávalók :

egy kis fej karfiol
2-3 evőkanál kacsazsír, pecsenyezsír vagy vaj
só, bors

ezen kívül mehet még bele 2-3 szál újhagyma, egy fél palermo (kápia, kaliforniai) paprika vagy 1 csípős - csemege zöldpaprika vagy amit akartok :-)

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.  Aprítóban (chopper) több részletben, 5-6 nyomással kb. rizsszem méretűre daraboljuk. Ha nincs aprítónk - kérjünk karácsonyra :-) - akkor káposztareszelőn is lereszelhetjük.

Az újhagymát felkarikázzuk, a paprikát vékonyan felszeleteljük.
Egy nagy, lehetőleg vastagfalú serpenyőben vagy wokban a zsiradékot felforrósítjuk és beletesszük a hagymát és paprikát. 2-3 percig, és nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítjuk majd hozzátesszük a karfiolt. Vigyázzunk, hogy ne legyen sok a karfiol, mert akkor nem sülni fog, hanem párolódni !
Sózzuk, borsozzuk - vállalkozó szelleműek tehetnek hozzá egy kis chilipelyhet is. 

Folyamatosan kevergetve kb. 5-6 perc alatt készre sütjük. Bármilyen sülthöz - például a lassan sült oldalashoz - illik.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése