Holnap kedves kutyás-macskás barátnőimmel grillpartit tartunk. A finom grill kolbászokhoz szerintem két saláta passzol legjobban, Lajos Mari nyári krumplisalátája - de ez sajnos nem szénhidrát szegény, pedig de finom :-( - , illetve az amerikai káposztasaláta. Ez viszont simán beilleszthető a szénhidrát szegény étrendbe. Így ma ezt csináltam meg, most a hűtőben pihen, érik holnapig. Télen is elkészíthető, de ilyenkor tavasszal, a friss zöldségekkel valóban mennyei !
Hozzávalók :
1 szép nagy fej új káposzta
2 új sárgarépa
1 csokor új lilahagyma
1 nagyobb hüvelykujjnyi gyömbér
citromlé, só
az öntethez :
4 evőkanál majonéz
4 evőkanál 20 %-os tejföl
1-2 evőkanál fehér balzsamecet
só, bors
Először a hagymát vágtam félbe majd vékony szeletekre és meglocsoltam egy kis citromlével. Ez garantálja, hogy nem lesz hagyma illatú a lehelet :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb6h1URERojF2okoLSCex9NDxYxF-C-UveFpNKu9nZKXn6BDbpJKe8Vju80RkDnRCJbAbh1spknwbWsIblT3sEOtb3OD0i4IdZ_lW1mIj9l_J5x7GvHKmnLdp2WRdA9Nikb5Hxo-37k7Mc/s320/IMG_20190525_112044.jpg)
A reszelt répát kézzel kifacsartam. A levét nyugodtan meg lehet inni, finom A vitamin pótlás.
A káposztához hozzákevertem a citromban pácolt hagymát, a reszelt gyömbért és a répát.
Az öntethez valókat összekevertem és megkóstoltam. Egy kicsit "túl" fűszeresnek és savanyúnak kell lennie, hogy majd elvegye a friss zöldségek édességét. Ráöntöttem a zöldségekre, összekevertem és újból megkóstoltam. Picit túl fűszeresnek kell lennie. Majd lefóliázva betettem a hűtőbe, hogy holnapig összeérjenek az ízek.
Remélem ízleni fog a csajoknak !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése