Szerintem a csirke egyik legzamatosabb része a szárny. Főve is nagyon finom, de befűszerezve és lassan megsütve a legjobb.
14 éve Koppenhágában a SAP konferencia záróbuliján a sokféle étel közül ezt választottuk Kati kolléganőmmel vagy 3 tányérral eszegettünk meg belőle :-D Jól csúszott rá a csapolt sör - akkor még ihattam, most nem fér bele a szénhidrátszegény étrendembe. De sör nélkül is imádom, gyakran csinálom.
Most gyönyörű csirkeszárnyakat kaptam, a kétrészest, így szegény kutyám nem ehette meg a levágott végeket.
Hozzávalók :
1 kg ( 10-11 darab) csirkeszárny
rozsdás fűszerkeverék (koriander, paprika, fokhagyma granulátum, bors, kömény, kurkuma, görög széna, őrölt gyömbér, cayenne bors)
2 evőkanál zsír
Egyszer vettem egy grill csirke fűszerkeveréket, ami nagyon ízlett. Így a feltüntetett összetevőkből megpróbáltam én is összeállítani, így biztos tudom, mi van benne. A fűszereket nagyjából egyenlő arányban az aprítógépben jól összekeverem - ha valaki nem szereti csípősen, akkor a cayenne borsból tegyen bele kevesebbet. Egy jól zárható kis üvegben sokáig eláll.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQQyae3KYNy67NEsjbIs3X6u4M1gvUmwnH5Uwgx2EVD7iu7UM8oXmxpE4U7LKE-9gWEGdKURIggD7XSo2BJ1NsosB9PBIaf992Y5r1Os0BovZ00v-RVdtAbq2OWBDyZ6AWdgyFtbYaz0lp/s320/IMG_20190510_081535.jpg)
A sütőtálat egy kis zsírral kikenem, beleteszem a szárnyakat, a tetejére is mehet néhány darabka zsír. Fólia alatt 130-140 fokon 2 óráig sütöm, majd leveszem a fóliát és magasabb hőfokon megpirítom.
Most sült pirospaprika salátával ettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése