2019. május 10., péntek

Rozsdás csirkeszárnyak

Szerintem a csirke egyik legzamatosabb része a szárny. Főve is nagyon finom, de befűszerezve és lassan megsütve a legjobb.
14 éve Koppenhágában a SAP konferencia záróbuliján a sokféle étel közül ezt választottuk Kati kolléganőmmel vagy 3 tányérral eszegettünk meg belőle :-D Jól csúszott rá a csapolt sör - akkor még ihattam, most nem fér bele a szénhidrátszegény étrendembe. De sör nélkül is imádom, gyakran csinálom.
Most gyönyörű csirkeszárnyakat kaptam, a kétrészest, így szegény kutyám nem ehette meg a levágott végeket.

Hozzávalók :

1 kg ( 10-11 darab) csirkeszárny
rozsdás fűszerkeverék (koriander, paprika, fokhagyma granulátum, bors, kömény, kurkuma, görög széna, őrölt gyömbér, cayenne bors)
2 evőkanál zsír

Egyszer vettem egy grill csirke fűszerkeveréket, ami nagyon ízlett. Így a feltüntetett összetevőkből megpróbáltam én is összeállítani, így biztos tudom, mi van benne. A fűszereket nagyjából egyenlő arányban az aprítógépben jól összekeverem - ha valaki nem szereti csípősen, akkor a cayenne borsból tegyen bele kevesebbet. Egy jól zárható kis üvegben sokáig eláll.

A csirkeszárnyakat besózom, alaposan megszórom és bedörzsölöm a fűszerkeverékkel és 1-2 óráig állni hagyom.

A sütőtálat egy kis zsírral kikenem, beleteszem a szárnyakat, a tetejére is mehet néhány darabka zsír. Fólia alatt 130-140 fokon 2 óráig sütöm, majd leveszem a fóliát és magasabb hőfokon megpirítom.

Most sült pirospaprika salátával ettem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése