Ez ma nem az én reggelem volt. Az hagyján, hogy szakadt az eső, de amikor beültem a kocsimba, hogy dolgozni menjek, nem volt se kép, se hang. Kiderült, hogy másfél napig égett a csomagtartó belső világítása és az teljesen lemerítette az aksit. Szerencsére itthonról is tudok dolgozni, így akkutöltő fel, én meg nekiláttam dolgozni.
Azért ez a közel 20 fokos hőmérséklet esés kicsit megviselt, fáztam, nyűgös voltam. Hiába volt tegnapról tejfölös céklasalátám és sült csirkemell a hűtőben, valami fűszeresre és melegre vágytam. Szétnéztem, mi is van itthon és így született ez a fűszeres gombaragu.
Hozzávalók :
25 dkg csiperkegomba
10 dkg chorizo kolbász
10 dkg császárszalonna
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál zsír
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál csípős mustár
3 evőkanál tejföl
só, bors, chayenne bors
petrezselyem zöld
A gombákat felszeleteltem. A kolbászt felkarikáztam, a császárszalonnát vastagabb gyufaszál méretűre felvágtam. A hagymát aprítóban apróra vágtam.
A zsírt egy mélyebb serpenyőben felmelegítettem, beletettem a hagymát, kicsit megsóztam és fedő alatt üvegesre dinszteltem. Hozzátettem a kolbászt és a szalonnát, kicsit lepirítottam. Ekkor került bele a gomba, sóztam, borsoztam kicsit megszórtam chayenne borssal. Fedő alatt, kis lángon addig dinszteltem, míg a gomba el nem főtte a levét. akkor hozzátettem kb. 1,5 dl vizet és 5 percig forraltam. Hozzátettem a citromlevet, a mustárt és a tejföl és így már csak egyet rottyantottam rajta. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése