2019. augusztus 11., vasárnap

Amerikai káposzta saláta avagy coleshaw, ahogy én szoktam

A káposzta saláta akár magyarosan, akár amerikai módra nagy kedvencem. Így is, úgy is sokszor készítem.
Az amerikai verziót kétféle módon szoktam, hagymásan vagy gyömbéresen. Mivel most nem kaptam friss gyömbért, így hagymásan csináltam.


Hozzávalók :

35-40 dkg fehér káposzta,
1-2 db sárgarépa,
1 fej lilahagyma vagy egy jó ujjnyi reszelt gyömbér
3 evőkanál tartármártás,
3 evőkanál tejföl,
só, 
bors,
chayenne bors,
citromlé

A káposztát  legyalultam és besóztam. A sárgarépát a finom reszelőn lereszeltem. A hagymát vékonyan felkarikáztam és meglocsoltam egy kis citromlével.Ha a gyömbéres verziót készítem, akkor a gyömbért a finom reszelőm lereszelem.
A káposztát és a répa reszeléket alaposan kinyomkodtam és hozzákevertem a citromlében pácolt lilahagymát. Megborsoztam és megszórtam egy kis őrölt chayenne  borssal. 
Hozzá kevertem a tartármártást és a tejfölt és legalább egy órára behűtöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése