Az amerikai verziót kétféle módon szoktam, hagymásan vagy gyömbéresen. Mivel most nem kaptam friss gyömbért, így hagymásan csináltam.
Hozzávalók :
35-40 dkg fehér káposzta,
1-2 db sárgarépa,1 fej lilahagyma vagy egy jó ujjnyi reszelt gyömbér
3 evőkanál tartármártás,
3 evőkanál tejföl,
só,
bors,
chayenne bors,
citromlé
A káposztát legyalultam és besóztam. A sárgarépát a finom reszelőn lereszeltem. A hagymát vékonyan felkarikáztam és meglocsoltam egy kis citromlével.Ha a gyömbéres verziót készítem, akkor a gyömbért a finom reszelőm lereszelem.
A káposztát és a répa reszeléket alaposan kinyomkodtam és hozzákevertem a citromlében pácolt lilahagymát. Megborsoztam és megszórtam egy kis őrölt chayenne borssal.
Hozzá kevertem a tartármártást és a tejfölt és legalább egy órára behűtöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése