2019. október 4., péntek

Karalábés csirke

Ez egy régi, kedvenc receptem Lajos Maritól, csak most kihagytam belőle a rántást, de így is nagyon finom :-) Bár az eredeti recept csirkemellet vagy combot ír, de most a kedvencemmel, csirkeszárnnyal készítettem. Nagyon jót tesz neki, ha valamilyen csontos csirke alkatrész van benne.






Hozzávalók :


3 fej karalábé
70 dkg csirkeszárny (két izületes)
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál zsír - én most azt a pecsenyezsírt használtam, amiben előző nap az oldalast sütöttem, így szép színt is adott a szaftnak
só, bors
1 tojás
3 evőkanál tejföl

A csirkeszárnyakat egy nagyobb lábosban a zsiradékon kicsit átsütöttem, azaz mindkét oldalát kifehérítettem, majd egy tányérra tettem. A hasábokra vágott karalábé felét a lábos aljára terítettem, rátettem a csirkeszárnyakat, sóztam, borsoztam és hozzátettem a vékonyra szeletelt fokhagymát. Ráterítettem a maradék karalábé hasábokat és felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön kb. 40 percig főztem. Közben megkóstoltam és utána sóztam. Célszerű csak akkor kóstolni,amikor már néhány percet forrt, mert csak addigra jönnek ki az ízek.
Amikor már a csirkeszárnyak megpuhultak kivettem őket. A tejfölt összekevertem egy egész tojással és a karalábéhoz kevertem. De ekkor már csak addig melegítettem, míg egyet nem rottyant, hogy a tojás ne pelyhesedjen ki. Visszatettem bele csirkét és tálaltam.
Tálaláskor ízlés szerint lehet még hozzátenni egy kis tejfölt illetve meg lehet szórni vágott petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése