2020. január 28., kedd

Kolbászos-tejfölös zöldbab

Sötét van, köd van és szakad az eső, semmi kedvem boltba menni. Viszont holnapra valamit kellene főzni, tehát nézzünk szét, mi van a hűtőben. Így született ez az étel :-D

Hozzávalók :

20 dkg csípős vastag kolbász - normál is jó
40 dkg zöldhüvelyű bab - mirelit
3 evőkanál telföl
2 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál zsír
1 tojás



Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre dinszteltem és hozzáadtam a felkarikázott/darabolt kolbászt. Amikor a kolbász is kiengedte a zsírját hozzátettem a fagyott zöldbabot és kis lángon megpároltam. Kicsit megsóztam, mert a kolbász eléggé csípős és fűszeres volt.
Amikor a bab már megpuhult összekevertem a tejfölt egy egész tojással, picit sóztam és a babhoz öntöttem. Amikor elkezdett forrni, elzártam alatta a lángot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése