2020. február 4., kedd

Töltött kelkáposzta

Csodálatosan szép kelkáposztát kaptam, a bodros, zöld levei is harsogóan frissek, hívogatóak voltak. Eredetileg baconos kelkáposztát akartam csinálni, de ezek a szép levelek arra biztattak, töltsem meg őket :-)
A 12 legszebb levelet így egyben leszedtem, a többi ment a felszeletendők közé. De mivel is töltsem meg, épp nincs itthon darált hús.



Hozzávalók :

12 szép kelkáposztalevél
20 dkg puha, csípős kolbász
20  + 5 dkg reszelt sajt (ementáli)
25 dkg felkockázott bacon
1 tojás
1 nagy doboz (450 g) tejföl
5 dkg vaj

A kelkáposzta leveleket lobogó, sós vízzel leforráztam és fedő alatt puhulni hagytam. Közben nagylyukú reszelőn lereszeltem a kolbászt és a sajtot.
A sajtot, kolbászt és bacont összekevertem egy egész tojással. Fűszerezni nem kellett, mert a kolbász és a bacon pont eléggé fűszeres volt. Egyenletesen egy lapos tányérra simítottam és 12 egyenlő részre osztottam. Először 4 részre, majd minden negyedet 3-ba.
A kihűlt leveleket, mint a töltött káposztát, megtöltöttem és vajjal kikent jénaiba tettem. Az első sort bőven megkentem tejöllel majd a második sor tetejére is került bőven a tejfölből. Végül rákockáztam a vajat. 
Alufóliával letakarva 170 fokon 40 percig sütöttem. Ekkor levettem róla a fóliát, megszórtam reszelt sajttal és még 10 percig - amíg a sajt szép aranybarna nem lett - sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése