2020. február 11., kedd

Fűszeres, zöldséges csirkemáj

Kell holnapra valami kaja, de most értem haza egy egész napos angol nyelvű workshopról. Agyilag zombi vagyok, de kell valami gyors, de finom, nem macerás kaja.
Tudtam, hogy a hétfőm és keddem kemény lesz, ezért készültem :-) Volt a mélyhűtőben többféle zöldség keverék és vasárnap vettem csirkemájat is. Ráadásul nagy fűszer gyűjtögető vagyok ! Ha Jamie Oliver használhat előkészített keveréket illetve fagyasztott zöldséget, akkor én miért ne ?
Útban hazafelé azon gondolkodtam, hogy mit is tudok összecsapni. Így született ez a marokkói fűszeres, zöldséges csirkemáj.


Hozzávalók :

45 dkg Lidl Country zöldség keverék (1/3 - 1/3 arányban brokkoli, karfiol és sárgarépa)
50 dkg csirkemáj
5 dkg vaj
Lidl marokkói fűszerkeverék (kurkuma, koriander, csípős cseresznye paprika, édeskömény, római kömény, görög széna, gyömbér, feketebors) - szerintem egy kis kakukkfüves toszkán keverékkel is jó
1/2 doboz 450 g-os tejföl 
1 tojás


 A vajat egy nagy serpenyőben felolvasztottam és beleforgattam a mirelit zöldségkeveréket. Megsóztam és fedő alatt 7 percig pároltam. Közben nagyobb darabokra vágtam a csirkemájat. Egy-két apró darabka leesett a kutyának is :-D
Majd a zöldség levét néhány perc alatt elfőztem és hozzátettem a májat. Addig pirítottam folyamatosan kevergetve, míg kifehéredett a máj és ha beleszúrtam épp, hogy engedett egy kis véres levet. Megszórtam a fűszerkeverékkel és tovább pirítottam. A tejfölt összekeveretem egy egész tojással, amibe szintén tettem egy kis fűszert. Ráöntöttem a zöldséges májra, összekevertem és amikor forrni kezdett, elzártam alatta a lángot és a fedő alatt pihentettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése