Ne mond, hogy fújj :-D
Nem tartoztam a brokkoli rajongók közé. Sajnáltam szegény Reagan elnököt, akinek minden héten brokkolit kellett ennie - mármint a bulvársajtó szerint.
Január első hétvégéjén a hagyományőrző és hagyomány teremtő családi kerti sütögetésen megkóstoltam azonban a sógornőm foghagymás brokkoliját és akkor született az ötlet, csináljunk brokkoli főzeléket ! Azóta már többször is főztem, bevallom, az egyik kedvencem lett.
Hozzávalók :
1/2 kg brokkoli
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1-2 gerezd fokhagyma
só
A brokkolit rózsáira szedem és a vastag szárából is hozzá vágom a zsenge, felső részeket. A vajat felolvasztom, beleteszem a felszeletelt fokhagymát. Néhány másodpercig sütöm, majd hozzáteszem a brokkolit is. Megsózom és összekeverem, majd a lángot mérsékelve 10 percig, fedő alatt párolom. Ezután leveszem a tűzről és újabb 10 percig pihenni hagyom.
Kiveszem a brokkoli egyharmadát a többit pedig botmixerrel pépesítem. Visszateszem kis lángra és hozzáöntöm a tejszínt. Amikor felforr, beleteszem a kivett brokkoli rózsákat, még egyet rottyantok rajta és kész.
Most éppen sajtos tonhalfilével (Lidl) tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése