Szeretem a bordás kelt, de már kicsit untam a szokásos, kínai módra való elkészítést. most új módszerrel próbálkoztam.
Hozzávalók :
2 db bordás kel
5 dkg vaj
só, bors, cayenne bors, őrölt gyömbér
1 dl főző tejszín
A bordáskelt felnegyedeltem majd levágtam a zöld leveleit,azaz kb. félbe vágtam. A vastagabb részét ujjnyi csíkokra szeleteltem.
A vajat felforrósítottam és beletettem a bordáskel felcsíkozott részeit. Sóztam, borsoztam és megszórtam egy kis cayenne borssal, majd fedő alatt 7-8 percig pároltam. Ekkor hozzá tettem a leveles részeket is. Még 4- percig pároltam, de most már fedő nélkül. Ekkor megszórtam az őrölt gyömbérrel és felöntöttem a tejszínnel. Addig főztem, míg újból rotyogni nem kezdetett.
Sült pulykamájjal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése