A neten böngészve bukkantam erre a receptre. Először nagyon furcsálltam, milyen dolog megsütni a friss, gyenge hónapos retket ? De volt itthon több csomó és nagyon vágytam valami főtt ételre, így kipróbáltam. Gratulálok annak, aki kitalálta, üdítő, könnyű és ízletes köret ! Melegen a legfinomabb, de hidegen is nagyon jó.
Hozzávalók :
2 csomag hónapos retek
3 szál újhagyma
5 dkg vaj
5-6 ágacska kakukkfű (vagy szárított, morzsolt)
2-3 evőkanál balzsamecet
só
A retkeket felnegyedeltem. Az újhagymát felkarikáztam.
A mélyebb serpenyőben felolvasztottam a vajat és beletettem az újhagymát. 1-2 percig kevergettem, majd hozzátettem a retket is. Megsóztam és lefedve párolódni hagytam.
Közben a kakukkfű ágacskákról - van a kertemben, onnan hoztam be - lehúztam a levélkéket. Hozzátettem a retekhez és 2-3 evőkanál balzsamecettel savanyítottam. Jobban szeretem a fehér balzsamecetet, mert vele az étel megtartja a színét. A retek pirosának különösen jót tett.
5-6 perc párolás után a fedőt levéve kicsit megpirítottam és már tálaltam is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése