Nem szerettem a kacsát. Annak idején a párom anyukája minden karácsonykor küldött egy egész kacsát, mert a párom nagyon szerette. Több receptet is kipróbáltam, a párom szerint nagyon finom is lett, de nekem nem ízlett.
Amikor áttértem erre az étrendre, akkor többen javasolták a kacsát. Bevallom a kacsaleves a mai napig nem ízlik, a roséra sült kacsamellet se nagyon kedvelem, de a sült kacsamáj és a sült kacsacomb nagyon bejött !
Hozzávalók :
2 szép kacsacomb
40 dkg sertészsír
só, 3-4 ágacska rozmaring
A kacsacombot besózom és megszórom az apróra vágott rozmaring levéllel. Szerencsére a kertemben van egy szép rozmaring bokor, így mindig el vagyok látva friss rozmaringgal. A levágott szárakat megmosom és lehúzom róla a leveleket, amelyeket apróra vágok. De zacskós, szárított rozmaringot is lehet használni.
A zsírt mikróban kb. 15 mp alatt folyósra olvasztom.
Egy mélyebb jénai tálba beteszem a combokat és ráöntöm a zsírt. Úgy kell megválasztani a jénai méretét, hogy a zsír egy ujjnyira ellepje a combokat. Lefedem vagy fóliával letakarom.
Hideg sütőbe teszem és 3-3,5 óra hosszat 100-110 fokon sütöm. Akkor jó, ha a csont ki akar csusszanni a húsból.
Egy pici zsírt serpenyőben megforrósítok és az elkészült combokat a bőrös részükkel lefelé fordítva pár percig sütöm, hogy jó ropogós legyen.
A finom sült zsírt teaszűrőn átszűröm és egy befőttes üvege öntöm. Kenyeret is evő családtagoknak isteni zsíroskenyérre való, én főzéshez használom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése