2019. május 4., szombat

Tejszínes spárga

Nagyon szeretem a spárgát. Sokszor megpróbáltam a fehéret, mert nagymamám szerint az az igazi, de rengeteget kínlódtam a pucolással és mindig fás volt. De szerencsére Kati barátnőm megnyugtatott, hogy nyugodtan próbálkozzak a zölddel az is nagyon finom. Azóta csak zöldet veszek.
Ma - ebben a bánatos időben - úgy gondoltam, jó lesz egy kis tavaszi zöld és mit ád az ég, a Lidlben szépséges friss spárgák voltak. Fehér is, zöld is, persze ez utóbbi került a kosaramba.

Pillanatok alatt meg lehet pucolni. Először letöröm az alsó 2-3 cm-t. Azért töröm, mert ahol törik, ott már nem fás. Utána egy kis késsel levágom a kis háromszög alakú "pikkelyeket" és már kész is. 

Hozzávalók :

1 csomag (50 dkg) zöld spárga
3-2 dkg vaj
1 szál duci újhagyma
1 dl főzőtejszín
só, bors, citromlé

A megpucolt és alaposan megmosott spárgákat 3-4 cm-es darabokra vágtam. A fejét külön tettem.
A vajon megfuttattam a vékonyra felkarikázott újhagymát, megsóztam. Amikor üveges lett hozzátettem a spárgákat (a félretett fejét nem) és fedő alatt 5 percig sütöttem. Akkor hozzátettem 1/2 dl vizet és a spárgafejeket. Megborsoztam és újabb 5 percig kis lángon főztem.
A végén hozzákevertem a főzőtejszínt, de azzal már nem főztem. A lábos melege elég volt, hogy egyszer felforrjon.
Tálaláskor meglocsoltam egy kis citromlével.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése