2019. június 7., péntek

Házi májpástétom

Régen édesapám nagyon gyakran csinált mindenféle pástétomot, ami nagyon jó lehetőség olyan maradék alapanyagok felhasználására, amelyek önmagukban már kevesek egy önálló ételhez. A családi grillpartiból nekem is maradtak meg előkészített, de meg nem sütött alapanyagok, így hát készítettem egy jó kis pástétomot :-)
Hozzávalók:

25-30 dkg csirkemáj
25-30 dkg darált sertés és marhahús darálva - eredetileg csevapcsicsának kevertük be sóval és borssal 
3 fej gomba
2 csomag újhagyma
1 kápia paprika
2 ágacska rozmaring
3 tojás

A csirkemájat, gombát, paprikát és az újhagymát húsdarálón ledaráltam. Hozzáadtam a darálthúst, a tojásokat, az apróra vágott rozmaring leveleket és utána sóztam. A darált hús már be volt sózva és borsozva, úgyhogy csak óvatosan a fűszerekkel!
Egy őzgerinc formát kizsíroztam és beleöntöttem a masszát, amit 160 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt 1 órát sütöttem. Ezután még fólia nélkül 20 percig pirítottam.
Melegen is finom, de a legjobb hidegen :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése