2019. június 18., kedd

Tojásos spárgasaláta

Még mindig gyönyörű spárgát lehet kapni, íme egy finom saláta belőle.
Hozzávalók :

1 csomag zöld spárga
5 dkg vaj
3 főtt tojás
2 evőkanál balzsamecet 
só, bors

A spárgát megpucoltam - ennek trükkjéről már itt írtam - és feldaraboltam. A fejeket félre tettem. 
Egy kis lábosban megolvasztottam a vajat  és rádobtam a spárga darabokat. Megsóztam és borsoztam és kis lángon, fedő alatt puhára - de még roppanósra - pároltam. Amikor már puha lett, hozzátettem a félretett fejeket, lefedtem és elzártam alatta a lángot. 5 perc múlva kiszedtem a spárgákat egy tálba hűlni. A levet nem öntöttem ki, még kell !
A főtt tojásokat megpucoltam, félbe vágva kivettem a sárgájukat. A fehérjét felkarikáztam és a kihűlt spárgákhoz kevertem.
A tojássárgát egy kis tálban villával összetörtem, hozzákevertem a borecetet és annyi főzőlevet, hogy egy kellemesen folyó öntet legyen belőle. Ezt öntöttem a spárgára és 1-2 órára - én most egy éjszakára - a hűtőbe tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése