Hozzávalók :
1 csomag zöld spárga
5 dkg vaj
3 főtt tojás
2 evőkanál balzsamecet
só, bors
A spárgát megpucoltam - ennek trükkjéről már itt írtam - és feldaraboltam. A fejeket félre tettem.
Egy kis lábosban megolvasztottam a vajat és rádobtam a spárga darabokat. Megsóztam és borsoztam és kis lángon, fedő alatt puhára - de még roppanósra - pároltam. Amikor már puha lett, hozzátettem a félretett fejeket, lefedtem és elzártam alatta a lángot. 5 perc múlva kiszedtem a spárgákat egy tálba hűlni. A levet nem öntöttem ki, még kell !
A főtt tojásokat megpucoltam, félbe vágva kivettem a sárgájukat. A fehérjét felkarikáztam és a kihűlt spárgákhoz kevertem.
A tojássárgát egy kis tálban villával összetörtem, hozzákevertem a borecetet és annyi főzőlevet, hogy egy kellemesen folyó öntet legyen belőle. Ezt öntöttem a spárgára és 1-2 órára - én most egy éjszakára - a hűtőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése