Nemrég itthon volt az évek óta külföldön élő unokahúgom és egy kis esti sütögetést csaptunk ennek örömére. Külön kérte, hogy csináljak neki egy jó kis tejfölös uborkasalátát, ahogy gyerekkorában csináltam :-)
Jé mondom, ezer éve nem jutott eszembe, hogy uborkasalátát csináljak, pedig a nyári melegben az egyik legfinomabb étel! Azóta már kétszer is elkészítettem.
Tudom, ahány ház, annyi uborkasaláta, én így szoktam :-)
Hozzávalók :
3-4 nagyobb salátauborka vagy 2 kígyóuborka
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 szál friss kapor - én szeretem, de el is hagyható
1 evőkanál méz
2 evőkanál fehér borecet (5 %-os)
2-3 evőkanál tejföl
só
A uborkát meghámozom és legyalulom. A fokhagymát késsel nagyon apróra felvágom, hozzákeverem a gyalult uborkához. Besózom és egy negyed óráig állni hagyom.
Ezután jól kinyomkodom és hozzákeverem az apróra vágott kaprot. A mézet összekeverem a borecettel. Ráöntöm a kifacsart uborkára, amihez hozzáteszem a tejfölt és összekeverem.
Jól behűtve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése