2019. június 22., szombat

Uborkasaláta

Nemrég itthon volt az évek óta külföldön élő unokahúgom és egy kis esti sütögetést csaptunk ennek örömére. Külön kérte, hogy csináljak neki egy jó kis tejfölös uborkasalátát, ahogy gyerekkorában csináltam :-)
Jé mondom, ezer éve nem jutott eszembe, hogy uborkasalátát csináljak, pedig a nyári melegben az egyik legfinomabb étel! Azóta már kétszer is elkészítettem.
Tudom, ahány ház, annyi uborkasaláta, én így szoktam :-)

Hozzávalók :
3-4 nagyobb salátauborka vagy 2 kígyóuborka
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 szál friss kapor - én szeretem, de el is hagyható
1 evőkanál méz
2 evőkanál fehér borecet (5 %-os)
2-3 evőkanál tejföl

A uborkát meghámozom és legyalulom. A fokhagymát késsel nagyon apróra felvágom, hozzákeverem a gyalult uborkához. Besózom és egy negyed óráig állni hagyom.
Ezután jól kinyomkodom és hozzákeverem az apróra vágott kaprot. A mézet összekeverem a borecettel. Ráöntöm a kifacsart uborkára, amihez hozzáteszem a tejfölt és összekeverem.
Jól behűtve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése