Tegnap a boltban a húsos pultot nézegetve nagyon szép, filézett csirkecombot láttam. Ekkor eszembe jutott egy réges-régi vacsora, ahol az egyik kedves kollégám egy isteni rakott csirkemellet tálalt fel. A combot én jobban szeretem, mint a mellet, ezért most combból csináltam meg. Köszi Kecsu :-D
1/2 kg filézett csirkecombfelső ( kb.6 db)
15 dkg reszelt sajt
2 kisebb fej vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
só, bors, cayenne bors
zsír a sütőtál kikenéséhez
A csirkecombokat sóztam, borsoztam és meghintettem egy kis őrölt cayenne borssal is. A hagymákat megpucoltam, félbe vágtam és hajszál vékonyan felkarikáztam.
A mázas kerámia sütőtálat vékonyan kikentem zsírral. Beleszórtam a hagyma felét. Rátettem 3 combdarabot, majd megkentem a tejföl felével. Rászórtam a maradék hagymát és a sajt felét. Most jött a maradék 3 combdarab és azt is megkentem a maradék tejföllel és lefedtem az edényt alufóliával.
Hideg sütőbe tettem és 175 fokon 45 percig sütöttem. Ezután levettem róla a fóliát, megszórtam a maradék sajttal és még visszatettem a sütőbe 15 percre.
Melegen nem szeletelhető szépen, de mivel tegnap este csináltam mára ebédre, így miután kihűlt, betettem a hűtőbe. Mára megdermedt és gyönyörűen szeletelhető lett. Klasszikus uborkasalátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése