Mindig van szívsaláta a hűtőmben. Több napig is eláll, friss és ropogós marad. Gyakran eszem vacsorára, a leveleit használom "kenyérként", megkenem májkrémmel vagy töpörtyűkrémmel. Most köretként készítettem el, nagyon jól illet a rozmaringos, sült pulykamájhoz.
Hozzávalók :
2 fej szívsaláta
2 tojás
10 dkg főtt bacon
6 dkg cheddar sajt
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál csípős mustár
só, bors
A salátát kb. ujjnyi széles csíkokra vágtam. A tojásokat keményre főztem majd félbevágtam és a sárgáját egy külön tálba tettem, a fehérjét pedig apró kockákra vágtam. Szinté felkockáztam a sajtot és a bacont, nagyjából mindhármat hasonló méretű, kis kockákra. Összekevertem a salátával.
A tojássárgákat villával összetörtem és habosra kevertem az olajjal, ecettel és mustárral. Sóztam, borsoztam majd hozzákevertem a salátához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése