Még e blog írása előtt csináltam először, akkor a Facebookon osztottam meg. Nagy sikert aratott, több barátnők is megcsinálta és nagyon ízlett nekik is. Én meg felvettem az étlapra, így amikor tegnap egy szép, viszonylag kisebb fej új kelkáposzta került a kosaramba, már tudtam, mit főzök ma.
Hozzávalók :
35-40 dkg kelkáposzta
10 dkg bacon
2 evőkanál kacsazsír
só, őrölt kömény
A kelkáposztát ujjnyi vastag szeletekre vágtam. Egy nagy serpenyőben felmelegítettem a kacsazsírt és megsütöttem a vékony csíkokra vágott bacont.
Rátettem a kelkáposztát, sóztam és megszórtam a köménnyel. Nagy lángon, gyakran kevergetve 6-8 perc alatt puhára, de még roppanósra sütöttem. Fontos a nagy serpenyő, hogy vékonyan legyen benne a zöldség és süljön, ne párolódjon. Lassan sült, fűszeres csirkeszárnnyal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése