Néhány napja egy FB csoportban azt kérdezték, hogy milyen módon készítjük el a túrót. Akkor eszembe jutott egy egyetemi barátnőm halas körözöttje, azt meg is írtam. Meg rádöbbentem, milyen régen is ettem túrót. Így ma este csináltam Erzsi barátnőm és édesapám receptjeit összekombinálva egy nagyon finom, túróval töltött paprikát. Vendégvárónak is nagyon megfelel, nagyon jól mutat a hidegtálon is.
Hozzávalók :
15 dkg félzsíros tehéntúró
7 dkg (fél csomag) brindza (juhtúró)
1 doboz (17 dkg) heringfilé olajban
2 kisebb kovászos uborka
1 kiskanál mustár
1 evőkanál citromlé
só, bors, cayenne bors
2 kápia vagy palermo paprika
A túrót, a brindzát és az olajos halat az olajával együtt habosra kevertem. Hozzáadtam az apróra vágott kovászos uborkát, a mustárt és a citromlevet. Sóztam, borsoztam és meghintettem egy kis cayenne borssal.
A keveréket beletöltöttem a kicsumázott paprikákba. Könnyebb tölteni, ha a paprika végét is levágjuk, hogy kijöjjön a levegő. Legalább egy órára behűtöttem, majd felkarikáztam.
Ha nem akarjuk ilyen flancosan tálalni, akkor a felszeletelt paprikára vagy uborkára esetleg cukkini csíkokra kenve is ehetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése