Igen, tökfőzelék. Szeretem melegen is, de szerintem hidegen a legjobb :-)
Hozzávalók :
1 közepes főzőtök (tisztán, legyalulva 60 dkg)
1 nagy csokor zsenge kapor
4 szál újhagyma
2 dl 30 %-os főzőtejszín (1 doboz)
2 evőkanál zsír
1 evőkanál balzsamecet
só
A tököt megpucoltam, legyalultam és besóztam. Az újhagymákat a zöldjükkel együtt vékonyan felkarikáztam és a zsíron megdinszteltem. A kaprot apróra vágtam.
Kicsavartam a tököt és a hagymás zsírra tettem, kis lángon, gyakran kevergetve néhány percig pároltam. Hozzátettem a kaprot majd a doboz tejszínt.
Fedő alatt, 5 percig még főztem. a végén 1 evőkanál balzsamecettel savanyítottam. Után sózni már nem kellett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése