Hogy miért bécsi ? Mert amikor sütöttem a fasírtokat eszembe jutott, hogy édesapám milyen isteni bécsi krumplisalátát csinált mindig a fasírthoz felhasználva azt a zsiradékot, amiben a fasírt sült.
Most kelkáposztából csináltam hasonló módon és nagyon finom lett :-)
Hozzávalók :
30-35 dkg zsenge kelkáposzta
1 fej lilahagyma
5 dkg töpörtyű
őrölt kömény
2 evőkanál balzsamecet
só
2-3 evőkanál pecsenyezsír
A kelkáposztát vékony csíkokra vágtam és besóztam. Vékonyan felkarikáztam a lilahagymát is. A töpörtyűt aprítóban durvára vágtam.
Egy mélyebb serpenyőben a forró pecsenyezsírban megfuttattam a töpörtyűt, hozzátettem a kicsavart kelkáposztát, a lilahagymát. Meghintettem egy kis köménnyel és hozzákevertem a balzsamecetet. Ekkor elzártam alatta a lángot és fedő alatt egy negyed órát pihentettem, hogy az ízek összeérjenek.
A káposztát nem kell sütni, csak épp melegedjen át !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése