2019. július 14., vasárnap

Sárgabarackos mascarpone krém

A szénhidrát szegény étrendben a legnagyobb kihívás a desszert :-D
Játszik a 70 %-nál magasabb kakaó tartalmú étcsokoládé - van egy isteni süti receptem is ilyen ! Ha legközelebb sütöm, majd ide is felteszem. 
Nem rajongok a gyümölcsért. Azért is szeretem ezt az étrendet, mert nem kell gyümölcsöt enni. De néha én is elcsábulok. Most is ez történt, a szomszédom kajszi barack fája az idén rekord termést produkált és én is megkívántam a barackot. A szomszédom biztatott, hogy szedjek nyugodtan. Azt tudtam, hogy csak úgy, magában nem fogom megenni, de talán egy finom pohárkrémmel jöhet !


Hozzávalók :

25 dkg mascarpone
10 db szép kajszibarack
2 evőkanál méz
őrölt fahéj
leheletnyi só
1 doboz (50 g) kókuszos-citromos keksz ( Majomkenyér, paleo, kapható a DM-ben) - elhagyható

A barackokat leforráztam, 5 percig állni hagytam, majd lehúztam a héját. 8 darabot az aprítóban pépesre daráltam, a maradék kettőt apróra kockáztam.  A mascarponét habosra kevertem a mézzel, a sóval - az édességbe is mindig kell egy icipici só, finomabb lesz tőle ! - és ízlés szerinti őrölt fahéjjal. Hozzákevertem a barackpépet majd óvatosan a barack darabokat is. a barack magokat megtörtem és apróra daraboltam.
A poharak aljára 2-3 darab kekszet tettem, rákanalaztam a krémet és megszórtam az őrölt barackmaggal. Legalább 1-2 óráig a hűtőbe tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése