2019. július 27., szombat

Töltött gomba

Megkívántam a töltött gombát és szerencsére nagyon szép gombát lehetett is kapni. Gondolkodtam, mivel is töltsem, túróval-juhtúróval vagy májjal, de végül az utóbbi mellett döntöttem.

Hozzávalók :
6 nagyobb,  de zsenge, tölteni való gomba
10-15 dkg jófajta házi füstölt májas
5-10 dkg töpörtyű - nekem magyaros fűszerezésű volt itthon
3 szál újhagyma
1 egész tojás
só, bors
egy kevés vaj
5 dkg reszelt gouda sajt

A gombákat megpucoltam és a spóratartós felükkel felfelé egy kevés vajjal kikent tűzálló tálba tettem.
A gomba tönkjét, a májast, a töpörtyűt, a hagymákat aprítóba tettem és sóval és borssal krémesre aprítottam majd összekevertem a tojással. 
A tölteléket a gombákra halmoztam, tetejükre vajdarabkákat tettem és 175 fokos sütőben 20 percig sütöttem.
Ekkor a tetejükre szórtam a reszelt sajtot és még 10 percre visszatettem a sütőbe.
Nagyon jól illik hozz a könnyű kapros zöldsaláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése