Egyre jobban szeretem a kaprot. Régebben a világból ki lehetett kergetni vele, de egyszer a baráti társaság kapros tokányt kért, megcsináltam és rá kellett jönnöm, hogy igazán finom ez a fűszernövény is.
Hiába van gyönyörű kertem, a kapor valahogy nem akar megmaradni benne, pedig a nagymamám kertjéből ki sem lehetett irtani :-( Így vagy szárítva tudok kaporhoz jutni, vagy ha szerencsém van, kapok az üzletben szép, friss, gyenge kaprot. Ma szerencsére kaptam !
Hozzávalók :
2 fej szívsaláta
3 szál újhagyma
1 nagyobb csokor zsenge kapor
1,5 dl majonéz
2 evőkanál citromlé
só, bors
A szívsalátát ujjnyi szeletekre vágtam és vékonyan felkarikáztam az újhagymát a zöldjével együtt.
A kaprot apróra vágtam, hozzá kevertem a majonézt. A citromlével kicsit hígítottam, sóztam, borsoztam majd a zöldségekkel összekevertem. 1 órára a hűtőbe tettem.
Töltött gombával tálaltam.
Töltött gombával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése