Bevallom, nekem nem nagyon jönnek be a grillen sütött húsok, valahogy nem elég ízesek és puhák. Jobban szeretem az édesapámtól tanult módon elkészített, dinsztelt verziót.
Hozzávalók :
4 szelet sertéstarja
2-3 evőkanál zsír
2-3 evőkanál víz
só,
bors,
ízlés szerint fűszerek (borsikafű, paprika, gyömbér, majoránna, kurkuma, chili, koriander stb.)
A húsokat befűszerezem és legalább egy fél órát állni hagyom.
A zsírt egy serpenyőbe megforrósítom és bele teszem a hús szeleteket. Néhány perc sülés után megfordítom. Amikor mind a két oldala kicsit megpirult felöntöm egy kevés vízzel, lefedem és a lángot a legkisebbre veszem. így párolom-sütöm kb. fél óráig. Ekkor leveszem a fedőt és zsírjára sütöm. Egyszer megfordítom a szeleteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése