Gyerekkoromban nálunk a cékla egy volt a savanyúságok közül, főtt cékla karikák egy kis tormával, cukros-ecetes lében. Szerettem. De az utóbbi időben számtalan egyéb módon is készítem, most például a disznótoros mellé saláta lett belőle.
75 dkg cékla
1 db alma
2-3 evőkanál fehér balzsamecet
4-5 evőkanál házi majonéz
só
kömény
A céklát sós, köménymagos vízben puhára főztem - akkor jó, ha bele lehet szúrni a villát. Amikor annyira kihűlt, hogy meg tudtam fogni megpucoltam és káposzta reszelőn lereszeltem. Meglocsoltam a balzsamecettel. Hozzá reszeltem a megpucolt almát is és hagytam teljesen kihűlni.
Végül összekevertem annyi majonézzel, hogy krémes legyen és egy éjszakára a hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése