2019. október 9., szerda

Rakott kelbimbó

Imádom a rakott krumplit és a krumplipürét. Talán ez a két étel, amit hiányolok, mióta áttértem a szénhidrát szegény étkezésre. A krumplipüré helyett nagyon jól bevált a zellerpüré, de a rakott krumpli pótlásán sokat gondolkodtam. Most viszont sikerült egy nekem nagyon ízlő megoldást találni !


Hozzávalók:

50 dkg kelbimbó (pucolás után)
4 + 1 tojás
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg reszelt sajt
1 kis pohár tejföl
5 dkg szeletelt bacon
5 dkg vaj
őrölt kömény

A kelbimbót lobogó sós vízben - amibe tettem egy kis őrölt köményt is - 6 percig főztem, majd leszűrtem és hűlni hagytam.
A kolbászt felkarikáztam és kevés zsíron kicsit átpirítottam.
4 tojást keményre főztem, megpucolta.
Egy kisebb jénait kikentem vajjal, beletettem a kelbimbó felét. Elterítettem rajta a sült kolbászt és rákarikáztam a tojásokat. Rákentem a tejföl felét és megszórtam a sajt felével végül betakartam a maradék kelbimbóval. Betakartam a bacon szeletekkel és 170 fokon, fedő alatt kb. 1/2 óráig sütöttem.
Összekevertem a maradék tejfölt, a maradék sajtot és egy egész tojást és ráöntöttem a kelbimbóra és fedő nélkül kb. 10 percre visszatettem a sütőbe, hogy szép színt kapjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése