Újra itt a kelbimbó szezon. Kicsit sok kelbimbót vettem a múltkori rakott kelbimbóhoz, így a maradékot megpucolva lefagyasztottam. Ma elővettem és csináltam egy jó kis salátát belőle.
30-35 dkg tisztított kelbimbó
15 dkg nyers kolozsvári szalonna
3 főtt tojás
1-2 evőkanál zsír
2 evőkanál fehér balzsamecet
só, őrölt kömény
A fagyott kelbimbót sós és köményes forró vízbe tettem és az újraforrástól számítva 6 percig főztem majd leszűrtem. A tojásokat félbe vágtam és felkarikáztam.
A kolozsvári szalonnát vékony hasábokra vágtam és a zsíron megsütöttem. Amikor szépen megpirultak hozzátettem a tojásokat és a megfőtt kelbimbót valamint a balzsamecetet. Ez szépen feloldotta a szalonna pörkanyagait, ami ezután bevonta a többi hozzávalót. 1-2 percig pirítottam és sült csirkecombbal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése