Megszerettem a brokkolit :-) Gyönyörű brokkolikat árultak, ráadásul akciósan, így a hétvégén ezt főztem. Most nem volt kedvem húsgombócokat gyártani, ezért vettem fagyasztott, görög húsgombócokat (Lidl).
Egy finom, leveses ragu lett a végeredmény.
Hozzávalók :
1 kg brokkoli
75 dkg görög húsgombóc (Lidl) - de ha akarod, akkor vegyes marha-sertéshúsból, tetszőlegesen fűszerezve, de kenyér/zsemle nélkül csinálhatod is
5 dkg vaj
1 csomag újhagyma
1 kis doboz (125 g) tejföl
1 tojás
só, bors
kb. 7-8 dl víz
Az újhagymát felkarikáztam. A vajat felolvasztottam, kicsit megfonnyasztottam az újhagymát és bele tettem a húsgombócokat. Kis lángon, néha megkavarva, fedő alatt 10 percig sütöttem.
Közben rózsáira szedtem a brokkolit, majd a húsgombócokhoz tettem. Pár percig pirítottam, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóztam, borsoztam és fedő alatt, kis lángon 6 percig főztem.
Ekkor összekevertem a tejfölt és a tojást, picit megsóztam és a lábosba öntöttem, összekevertem. Amikor újból rotyogni kezdett elzártam alatta a lángot és fedő alatt még 10 percig pihentettem.
Ez legalább 4 adag, így egy részét, kiadagolva lefagyasztottam. Felmelegítve is nagyon finom :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése