Régóta kacérkodom a gránátalmával. Étteremben, vendégségben már ettem, de valahogy sohasem szántam rá magam, hogy nekilássak a kemény burokból kiszabadítani a magokat :-) De a főzős műsorokban olyan egyszerűen kocogtatják ki, hogy én is megpróbáltam. Azt ugyan nem mondták, hogy előtte kicsit roppantsam meg, de azért a végén sikerült !
Hozzávalók :
1 gránátalma
12,5 dkg (fél doboz) félzsíros tehén túró
100 ml tejszín ( maradt tegnapról, de helyette jó 3 evőkanál tejföl is)
1 evőkanál méz
csipet só, csak hogy jobban kijöjjenek az ízek
A gránátalmát félbevágtam, marokkal kicsit megroppantottam és egy fakanállal kikocogtattam belőle a magokat. Az egész műveletet célszerű egy mély tál felett csinálni, egyrészt, hogy felfogjuk a finom levét is, másrészt, hogy ne nézzen úgy ki a konyhánk, mintha tömeggyilkosságot hajtottunk volna végre benne :-)
A tejszínt habbá vertem. Ha van itthon instant zselatin, abból is tehetünk bele, nekem most nem volt. A túrót villával összetörtem majd hozzákevertem a gránátalma magok 2/3-át és a levét. Belekevertem a csipet sót és a mézet is. Végül hozzátettem a tejszínhab 2/3-át.
Csinos poharakba tettem, a tetejére jött még egy kis tejszínhab és megszórtam a maradék magokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése