Nagyon szeretem a karalábét, ma gyönyörűeket lehetett kapni. Most főzeléket készítettem belőle.
Ma van két éve, hogy több, mint 135 kilósan elértem a mélypontot. Elkéstem az unokaöcsém esküvőjéről, mert nem tudtam a parkolóból átmenni, majd felmenni az első emeleten lévő házasságkötő terembe :-( Akkor döntöttem úgy, hogy ez így nem mehet tovább, változtatni kell ! Ezek az ételek nagyon sokat segítettek abban, hogy ma már akár 10-15 km-t is tudok normál tempóban gyalogolni :-)
Ma van két éve, hogy több, mint 135 kilósan elértem a mélypontot. Elkéstem az unokaöcsém esküvőjéről, mert nem tudtam a parkolóból átmenni, majd felmenni az első emeleten lévő házasságkötő terembe :-( Akkor döntöttem úgy, hogy ez így nem mehet tovább, változtatni kell ! Ezek az ételek nagyon sokat segítettek abban, hogy ma már akár 10-15 km-t is tudok normál tempóban gyalogolni :-)
3 db karalábé
1 csomag újhagyma
5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
100 g tejszín
só, bors
petrezselyemzöld - sajnos a fodros petrezselymem nem élte túl a telet, így szárítottat használtam
Az újhagymát felkarikáztam, mivel szép volt a zöldje is, az is került bele. A karalábét hasábokra vágtam.
A vajat és az olívaolajat felforrósítottam, majd beletettem az újhagymát, kicsit megsóztam és kb. 5 percig fedő alatt, kis lángon dinszteltem. Ekkor felemeltem a lángot és hozzáadtam a karalábé hasábokat. Sóztam, borsoztam. Kevergetve néhány percig sütöttem. Ekkor kb. 1/2l vizet öntöttem alá és 10 percig, fedő alatt kis lángon főztem. Ekkor elzártam alatta a lángot és elmentem autót takarítani :-)
Kb. 1 óra múlva újból felmelegítettem és kivettem a karalábé 2/3-át. A maradékot botmixerrel pépesítettem. majd hozzákevertem 6 evőkanál 30 %-os tejszínt és megszórtam petrezselyem zölddel. Hozzátettem a kivett hasábokat és csak addig melegítettem, míg forrni nem kezdett.
Ma sült tonhallal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése